Turku on Suomen auktorisoitujen isännöitsijöiden keskittymä

Turku on Suomen auktorisoitujen isännöitsijöiden keskittymä

Yli viidesosa Turussa, Varsinais-Suomen Isännöintitalo ylivoimainen ykkönen

Suomen 150 auktorisoidusta isännöitsijästä 32 työskentelee Turussa. Varsinais-Suomen Isännöintitalo otti paikallisesti vankan ykkössijan lokakuussa, kun 22 yrityksen isännöitsijää suoritti ISA-tutkinnon.

Auktorisointi on Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:n myöntämä osoitus isännöitsijän ammattitaidosta ja pitkästä kokemuksesta.

– Haluamme auktorisoinnilla lisätä ja vahvistaa isännöitsijöidemme osaamista. Kaikilla työntekijöillämme on henkilökohtainen opintosuunnitelma, ja auktorisointi tukee erinomaisesti oman osaamisen kehittämistä suoritettujen ammattitutkintojen ohessa, Varsinais-Suomen Isännöintitalon asiakkuusjohtaja Pete Torkkola sanoo.

Varsinais-Suomen Isännöintitaloon tuli lokakuussa 22 uutta auktorisointia. Sen myötä ISA-auktorisoitujen isännöitsijöiden määrä Turussa lähes kolminkertaistui. Samalla auktorisoitujen isännöitsijöiden määrään tuli myös valtakunnallisesti merkittävä kasvu, kun määrä nousi aikaisemmasta 128:sta 150:een.

Varsinais-Suomen Isännöintitalon auktorisoidut isännöitsijät

Ylärivissä vasemmalta: Antti-Ville Heikkilä, Pete Torkkola, Kimmo Aarnio, Ari Kesäläinen, Erkki Lindroos, Lars Nyberg. Alarivissä vasemmalta: Janne Hyrsky, Peter Sjösten, Petri Suominen, Tommy Dahlberg, Terho Hietanen, Juha-Matti Sarsala, Juha Kangasniemi, Vesa Keskilä, Esko Lämsä, Juhamatti Laaksonen, Hemmo Lukander ja Ilpo Hanhinen. Kuvasta puuttuvat Ulrika Blomqvist, Veikko Nieminen, Tuomas Reivonen ja Petri Tamminen.

Tentti vaatii pitkää kokemusta ja hyvää valmistautumista

Torkkolan mukaan tarkoituksena on, että kaikki Varsinais-Suomen Isännöintitalon isännöitsijät, joilla pätevyysvaatimukset riittävät, suorittavat ISA ry:n isännöitsijöiden auktorisointitentin.

– Auktorisointi on meille myös tapa viestiä omasta ammattitaidostamme, sillä pelkästään pätevyyden hakeminen edellyttää useiden vuosien isännöinnin työkokemusta, koulutusta sekä vaativien korjaushankkeiden projektiosaamista, Torkkola kertoo.

Tentin hyväksytty suorittaminen vaatii huolellista valmistautumista. Torkkola sekä ISA-asiamies Antti Kumpulainen laativat ensin suunnitelman yrityksen henkilöstölle tenttiin valmistautumiseen.

– Vaativa tentti pitää sisällään 50 kysymystä isännöintiin liittyvistä keskeisistä laeista ja muista säännöksistä. Tärkeimpänä on asunto-osakeyhtiölaki, josta tenttiin tulee puolet kysymyksistä. Aikaa tentin suorittamiseen on 60 minuuttia, Kumpulainen valottaa.

– Varsinais-Suomen Isännöintitalon tulos osoittaa, että huolellinen ja yhdessä tehty valmistautuminen tenttiin tuottaa erinomaisen tuloksen. Taloyhtiöissä, joissa auktorisoidut isännöitsijät toimivat isännöitsijöinä, on lupa odottaa laadukasta isännöintiä, koska auktorisoidut isännöitsijät ovat sitoutuneet noudattamaan isännöinnin uusia eettisiä ohjeita, Kumpulainen toteaa.

Auktorisointi näkyy laadukkaana isännöintinä

Varsinais-Suomen Isännöintitalo on paneutunut isännöinnin laatuasioihin merkittävästi.

– Yritys on jo aiemmin ollut auktorisoitu, ja nyt isännöitsijöiden auktorisoinnit lisäävät vahvaa sitoutumista oman toiminnan ja henkilöstön kehittämiseen. Viime kädessä tämä näkyy laadukkaana toimintana taloyhtiöiden arjessa isännöinnin osalta, Kumpulainen sanoo.

ISA ry on perustettu vuonna 1987, ja Varsinais-Suomen Isännöintitalo on ollut auktorisoitu isännöintitoimisto vuodesta 1999 asti. Auktorisoitu isännöintitoimisto täyttää muun muassa vaaditut laatukriteerit, ja yritys auditoidaan kolmen vuoden välein. 

Lisätietoja:

Pete Torkkola, asiakkuusjohtaja, Varsinais-Suomen Isännöintitalo, puh. 020 722 9976, pete.torkkola@isannointitalo.fi   

Antti Kumpulainen, asiamies, Isännöinnin Auktorisointi ISA ry, puh. 050 5522 497, antti.kumpulainen@isayhdistys.fi

Asiakkaaksi

Kaipaako taloyhtiönne ammattitaitoisen ja osaavan isännöitsijätoimiston palveluita? Ota yhteyttä!TARJOUSPYYNTÖ

ASIAKKAAKSI

Kaipaako taloyhtiönne ammattitaitoisen ja osaavan isännöitsijätoimiston palveluita?