Toimitusjohtajan joulutervehdys

Toimitusjohtajan joulutervehdys

Toimitusjohtaja Ari Kesäläisen ajatuksia kuluneesta vuodesta ja tulevasta.

Vuosi on taas kääntymässä joulua ja uutta vuotta kohti. Elämme vaikeita aikoja; ilmastonmuutos on todellisuutta, sodat ja sodan uhat ympärillämme uhkaavat laajeta ja markkinoilla näkyy laaja epävarmuus tulevasta. Huolestuttavaa on uuden maailmanjärjestyksen hakeminen kovilla keinoilla. Talouskilpailu ei enää riitä, vaan kaikki keinot ovat käytössä.

Samaan aikaan Suomen talous heikkenee ja vakava velkaantuminen vaatii toimenpiteitä. Huonot asiat ovat kasautuneet, ja varautuminen vaaroihinkin on jäänyt unholaan, kun on uskottu jatkuvaan kasvuun ja taloudelliseen hyötyyn. Ollaanko eletty liikaa hetkessä ja totuttu liian hyvään ja helppoon? Näin lienee tapahtuneen vauhtisokeuden sumentamana. Kaikki tämä on tapahtunut nopeasti, lyhyessä ajassa. Nyt on tehtävä korjausliike, ja senkin on tapahduttava nopeasti. Taloyhtiöiden ylläpidon ja korjausrakentamisen kustannustaso on merkittävästi kasvanut. Tämä näkyy taloyhtiöiden talousarvioissa ja korjaushankkeissa. Neljä vuodenaikaamme näkyy energiakustannuksissa ja tulee jatkossakin olemaan haaste muuttuvassa EU-sääntelyssä entistä karummin.

Nyt jos koskaan on merkityksellistä, että taloyhtiöitä hoidetaan hyvin ja keskitytään asioihin, joiden kautta taloyhtiöiden energiataseet ja korjaushankkeet tuottavat säästöjä sekä lisäävät yhtiön arvoa ja viihtyvyyttä. Liikkeellä on oltava myös riittävän ajoissa. Korjaaminen ei onnistu, jos kohteen arvo alittaa luotonantajan vakuusvaatimukset. Asuinviihtyvyyttä ei pidä unohtaa, mutta helposti jää huomiotta osakkaan asunnolle ja sitä kautta sijoitukselle tuotettava arvonnousu ammattitaitoisen isännöinnin ansiosta. Isännöinti pitäisikin selvemmin nähdä myös omaisuuden hoitoalana. Asiantuntija-aloilla laaja osaaminen ja ammattitaito korostuvat entisestään. Tässä pyrimme olemaan hyviä ja kehittämään taloyhtiötä yhdessä hallituksen kanssa osakkaiden parhaaksi. Asunto on usein se suurin sijoitus ihmisen elämän kaaressa tai vähintäänkin yksi isoimmista.

Tehkäämme yhteistyötä asumisen ja omistamisen parhaaksi. Paikallisena ja henkilökunnan omistamana yrityksenä sitoudumme tähän. Hiljentykäämme kuitenkin joulunviettoon, vapahtajamme armorikkaaseen syntymäjuhlaan. Eläkäämme joulun aika tutun Joulurauhan julistuksen hengessä, ja otetaan huomioon myös muut joulunviettäjät yhteisöllisyyttä lisäten.

ASIAKKAAKSI

Kaipaako taloyhtiönne ammattitaitoisen ja osaavan isännöitsijätoimiston palveluita?